3 Ocak 2013 Perşembe

Domates Çorbası

Domates Çorbası

Malzemeler:
5 adet normal boy domates
4 su bardağı su

1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı margarin (tereyağı ile daha lezzetli olabilir)
isteğe göre kaşar peyniri
tuz yada 1 adet et bulyon lezzeti arttırır
HAZIRLANIŞI
1- Domatesleri soyup rendeleyin imkanınız varsa rondodan geçirebilirsiniz.
2- Margarin ve unu kısık ateşte kavurun un kokusunu verdikten sonra isterseniz 2 yemek kaşığı salça ( domates) ekleyin.
3- Kavurduğunuz unun üzerine rendelediğiniz domatesleri ekleyin ve 2-3 dakika orta ateşte karıştırarak pişirin.
4- Domateslerin üzerine 1 su bardağı sütü ve 4 su bardağı suyu ilave edin. Çorba kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin.
5- Çorbanız kaynadıktan sonra 7-8 dakika daha kısık ateşte pişirip ocağı kapatın.
Soğuk günlerinizde en iyi lezzet  Rendelenmiş kaşar ile daha lezzetli olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder