6 Ocak 2013 Pazar

Katmer Poğaça

Katmer Poğaça
KATMER POĞAÇAMalzemeler

* 1 su bardağı süt,
* 1 çay bardağı sıvıyağ,
* 1 yumurta, (akı içine, sarısı üstüne)
* 1 yemek kaşığı kuru maya,
* 2 çay kaşığı tuz,
* 2 çay kaşığı toz şeker,
* Aldığı kadar un, (yaklaşık 3,5 su bardağı kadar)
* 100 gram tereyağ yada margarin.
Hazırlanışı
Maya, çok az ılık suda eritilir. Ilık süt, sıvıyağ, tuz, şeker, yumurta akı iyi bir şekilde karıştırılır. Sonra yumuşak bir hamur olacak şekilde azar azar un ilave edilir ve yoğurulur.
Hamur 8 parçaya ayrılır. Her parça tabak büyüklüğüne açılır ve üzerine ince bir tabaka halinde tereyağ veya margarin sürülür. 8 parça hamura da aynı işlem uygulanır ve üst üste dizilir. Yalnız en üsttekine yağ sürülmez.
Üst üste dizilmiş hamurları fazla ezmeden yavaş yavaş açın. Sonra, sigara böreği sarar gibi kesip, rulo yapın.(isterseniz iç koyarak sarabilirsiniz.)
Ruloları tepsiye dizin ve üzerlerine yumurta sarısı sürerek mayalanmaya bırakın.
Mayalanan hamurlar fırına verilir ve üzeri kızarana kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder