MALZEMELER
- 2 Su bardağı yoğurt
- yarım kilo ıspanak(ince doğranmış)
- yarım demet maydanoz(ince doğranmış)
- yarım çay bardağı pirinç
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı salça
- 5 su bardağı et suyu
- tuz karabiber
HAZIRLANIŞI
Ispanakları ve maydanozları temizledikten sonra ince ince doğrayın.Bir tencerede ey suyunu kaynatın.Kaynadıktan sonra pirinci ilave edin.5 dk haşlayın.Maydanoz ve ıspanakları ekleyin.Bu şekilde 10dk pişirin ve biraz soğumasını bekleyin.Bir kasede yoğurdu kaynayan et suyu ile azar azar inceltip yavaş yavaş devamlı karıştırarak çorbaya ilave edin.Tuzunu biberini ayarlayıp 2-3 dk kaynatın.Tereyağını tavada eritin ve salçayı ezerek katın.Bu karışımı çorbanın üzerine gezdirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder