Malzemeler:
1 tane sarmalık beyaz lahana
1 su bardağı dolmalık pirinç
1 büyük kuru soğan
3-4 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz, dereotu ve nane
2 yemek kaşığı margarin veya sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber, kuru nane
Hazırlanışı: Öncelikle lahanalar yaprak yaprak tuzlu suda haşlanır. Sarma yapmak için normal sarmalık şeklinde de kesebilirsiniz. Büyükçe bir kabın içine yıkanmış pirinç, kıyma, yağ, incecik doğranmış soğan, sarımsak ve yeşillikler konulur. Baharatlar ve salçalar ilave edilir. Elle iyice yoğurulur, çok katı olursa biraz su koyabilirsiniz. Bir tatlı kaşığı iç malzemeden konulup sigara böreği gibi sarabilirsiniz. Tencereye sırayla dizdikten sonra üzerine düz bir tabak koyup suyunu ve tuzunu ilave edip pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder