6 Ocak 2013 Pazar

PATATES ÇORBASI

PATATES ÇORBASI
MALZEMELER 

  1. 8 su bardağı et suyu(veya su)
  2. 3-4 adet orta büyüklükte patates(iri doğranmış)
  3. 1 adet soğan(ince kıyılmış)
  4. 1 çorba kaşığı tereyağı
  5. 1 çorba kaşığı un
  6. tuz biber
TERBİYESİ
1 su bardağı süt
3 yumurta sarısı
1 fincan un
1 çorba kaşığı tereyağı
HAZIRLANIŞI
Tereyağı ile soğanı hafifçe kavurun.Un ilave edip bir de bununla 4-5 dk kavurun.Et suyunu katıp kaynamaya başlayınca patatesleri ilave edin.Patatesler ezilinceye kadar pişsin.Süzgeçten geçirip bir tencereye alın.Bir tava ya tereyağı koyup kızdırıp unu ilave edin.2dk kavurun sonra sütü azar azar ilave edip yumurta sarılarını karıştırın. Çorbanın pişme suyundan alıp terbiyeye alıştırıp çorbaya katın.Çorbayı iki üç dk daha kaynatın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder