MALZEMELER
- 8 su bardağı et suyu(tavuk suyu da olabilir)
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 4 büyük domates(kabukları soyulmuş ufak dogranmış)
- 1 su bardağı tel şehriye
- yarım demet maydanoz(ince kıyılmış)
- tuz
2 adet yumurta sarısı
bir limonun suyu
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı yoğurt
HAZIRLANIŞI
Yumurta sarılarını limon suyu un ve yoğurt ile iyice çırpın.pişme suyundan azar azar terbiyeye ilave ederek terbiyeyi alıştırın.Hafif ateşte pişen çorbaya yavaşça dökerken diğer taraftan sürekli karıştırarak bir taşım kaynatın .Bir tencereye tereyağını koyarak eritin,domateslerden üç tanesini ekleyin eriyip salça haline gelinceye kadar karıştırarak pişirin.Bunlara et suyu tuz şehriye ve kalan domatesi katıp şehriyeler iyice yumuşayıncaya kadar 20 - 30 dk kısık ateşte pişirin.Maydanozu katın 2 dk daha pişirin . hazırladığımız terbiyeyi yavaş yavaş çorbaya karıştırın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder