Malzemeler
300 gram milföy hamuru
bir yumurtanın sarısı
iki yemek kaşığı çekilmiş badem
iki yemek kaşığı çekilmiş antep fıstığı
hamuru açmak için un
300 gram milföy hamuru
bir yumurtanın sarısı
iki yemek kaşığı çekilmiş badem
iki yemek kaşığı çekilmiş antep fıstığı
hamuru açmak için un
İç için:
250 gram yağlı lor
bir yemek kaşığı şeker
bir paket vanilya
bir yemek kaşığı limon suyu
250 gram yağlı lor
bir yemek kaşığı şeker
bir paket vanilya
bir yemek kaşığı limon suyu
Hazırlanışı
Milföy hamurunun iki tanesini üst üste koyup unlanmış bir alanda biraz açın. Bu hamurdan pasta kalıplarıyla kalp biçiminde kesin. Bir tepsiye yerleştirin. Yumurta sanlarını süt ile karıştırın ve kalplerin üzerine bundan sürün . Kalp şeklindeki hamurların üst kısmına çekilmiş badem ve antep fıstığı serpiştirin . Daha önceden ısıtılmış bir firında yüz yetmiş beş derecede, on, on beş dakika pişirin. îç için, loru şeker ve vanilya limon suyu ile karışıtırm. Bunu sıkma torbasına doldurun. Ocaktan aldığınız kalp kurabiyeleri ikiye ayırın ve sıkma torbasından kalp biçiminde krema sıkın. Kremaların ortasını vişne, çilek ile süsleyip servis edebilirsiniz
Milföy hamurunun iki tanesini üst üste koyup unlanmış bir alanda biraz açın. Bu hamurdan pasta kalıplarıyla kalp biçiminde kesin. Bir tepsiye yerleştirin. Yumurta sanlarını süt ile karıştırın ve kalplerin üzerine bundan sürün . Kalp şeklindeki hamurların üst kısmına çekilmiş badem ve antep fıstığı serpiştirin . Daha önceden ısıtılmış bir firında yüz yetmiş beş derecede, on, on beş dakika pişirin. îç için, loru şeker ve vanilya limon suyu ile karışıtırm. Bunu sıkma torbasına doldurun. Ocaktan aldığınız kalp kurabiyeleri ikiye ayırın ve sıkma torbasından kalp biçiminde krema sıkın. Kremaların ortasını vişne, çilek ile süsleyip servis edebilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder