Malzemeler
Yarım paket rendelenmiş bitter çikolata
1 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı tozşeker
3 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı fındık
1 paket vanilyavanilya kelimesinin anlamı için tıklayınız “Latince adı: Vanilla planifolia Orkidegiller (Orchidaceae) familyasındandır. Kullanılan kısmı kurutulmuş meyvesidir. Muhallebi, sütlaç, krem karamel, tatlı sufle, dondurma, bisküviler, kekler ve pastalarda kullanılır.
Hazmı kolaylaştırır.
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
Hazırlanışı Tüm malzemeyi derin bir kaba alıp iyice karıştırın. Hamur toparlandıktan sonra düz zemine alıp, silindir şekline getirin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip, önceden ısıtılmış 180 derecede fırında 20 dakika pişirin. Fırından alıp, bir parmak kalınlığında dilimleyin. Yeniden tepsiye dizin ve 10 dakika daha pişirin. Soğutup servis yapın
Yarım paket rendelenmiş bitter çikolata
1 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı tozşeker
3 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı fındık
1 paket vanilyavanilya kelimesinin anlamı için tıklayınız “Latince adı: Vanilla planifolia Orkidegiller (Orchidaceae) familyasındandır. Kullanılan kısmı kurutulmuş meyvesidir. Muhallebi, sütlaç, krem karamel, tatlı sufle, dondurma, bisküviler, kekler ve pastalarda kullanılır.
Hazmı kolaylaştırır.
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
Hazırlanışı Tüm malzemeyi derin bir kaba alıp iyice karıştırın. Hamur toparlandıktan sonra düz zemine alıp, silindir şekline getirin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip, önceden ısıtılmış 180 derecede fırında 20 dakika pişirin. Fırından alıp, bir parmak kalınlığında dilimleyin. Yeniden tepsiye dizin ve 10 dakika daha pişirin. Soğutup servis yapın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder