MALZEMELER
- 2 su bardağı kuru fasulye
- Sucuk (1 kangal sucuğun 1/3′ü)
- 1 adet soğan
- 2 adet yeşil biber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Tuz
- HAZIRLANIŞI
Kuru fasulyeler akşamdan ıslatılır. Islatılmış olan fasulyeler ertesi gün tencerede üzerini geçecek kadar su ile yarı haşlanır. (Fasulyeler tam pişmeyecek). Haşlanan fasulyeler süzülür..
Tencereye sıvı yağ, yemeklik doğranmış soğan ve biberler eklenir. Soğan ve biberler biraz kavrulduktan sonra küçük doğranmış sucuklar da eklenir.. 6-7 dk sonra salça ve kırmızı toz biber ilave edilerek 5 dk kavrulmaya bırakılır. Ardından haşlanıp suyu süzülen fasulyeler ve 3-4 su bardağı sıcak suyu da tencereye ilave edilir. Su miktarını göz kararı ayarlayınız. Kaynadıktan sonra tuzu ayarlanarak, kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirilir.
Tencereye sıvı yağ, yemeklik doğranmış soğan ve biberler eklenir. Soğan ve biberler biraz kavrulduktan sonra küçük doğranmış sucuklar da eklenir.. 6-7 dk sonra salça ve kırmızı toz biber ilave edilerek 5 dk kavrulmaya bırakılır. Ardından haşlanıp suyu süzülen fasulyeler ve 3-4 su bardağı sıcak suyu da tencereye ilave edilir. Su miktarını göz kararı ayarlayınız. Kaynadıktan sonra tuzu ayarlanarak, kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder