5 Aralık 2012 Çarşamba

Kakaolu Pasta


Malzemeler
Kek için;
dört adet yumurta
dört yemek kaşığı kakao
iki su bardağı toz şeker
üç su bardağı un
bir su bardağı margarin (erimiş)
bir su bardağı süt
bir paket kabartma tozu
Üzeri için;
bir su bardağı soğuk süt
Krem şanti için;
bir su bardağı süt
bir poşet krem şanti (toz)

Hazırlanışı 
Bir karıştırma kabında yumurtaları ve toz şekeri beş dakika kadar karıştırın. Kakao ve kabartma tozu karıştırdığınız unu ekleyin. Erimiş margarin ve sütü de katarak, beş dakik tekra karıştırın. Yağlanmış kek kalıbına koyarak, yüz seksen derecelik fırında otuz, otuz beş dakika kadar pişirin.
Pişen keki ılınınca servis tabağına ters çıkarın, üzerine bir su bardağı soğuk süt gezdirin. Krem şantiyi sütle beraber katılaşıncaya kadar çırpıp, buzluğa yerleştirin.  Donmaya yakın sıkma torbasına doldurup, keki süsleyin.Buzdolabında iki saat beklettikten sonra servis edin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder