
Hamsi Güveç Malzemeler:
* 500 gram hamsi
* 3 adet soğan
* 1 diş sarımsak
* 3 adet patates
* 1 adet domates veya domates salçası
* zeytinyağı
* maydanoz
* tuz
* karabiber
* 3 adet soğan
* 1 diş sarımsak
* 3 adet patates
* 1 adet domates veya domates salçası
* zeytinyağı
* maydanoz
* tuz
* karabiber
Hamsi Güveç Yapılışı:
1. Hamsiler ayıklanıp, temizlenir. Yıkanıp, süzgeçte suyu süzülmeye bırakılır.
2. Hamsiler tuzlanıp, biberlenir. 15 dakika dinlendirilir.
3. Soğanlar uzunlamasına, patatesler halka şeklinde doğranır. Maydanoz, zeytinyağı ve domates rendesi bir kap içerisinde karıştırılır.
4. Güvecin altına bir sıra patates daha sonra soğan ve hamsiler dizilir. Bu işlem malzemeler bitene kadar tekrarlanır.
5. Üzerine hazırlanan domates sosu dökülüp, orta dereceli fırında pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.
2. Hamsiler tuzlanıp, biberlenir. 15 dakika dinlendirilir.
3. Soğanlar uzunlamasına, patatesler halka şeklinde doğranır. Maydanoz, zeytinyağı ve domates rendesi bir kap içerisinde karıştırılır.
4. Güvecin altına bir sıra patates daha sonra soğan ve hamsiler dizilir. Bu işlem malzemeler bitene kadar tekrarlanır.
5. Üzerine hazırlanan domates sosu dökülüp, orta dereceli fırında pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder