5 Aralık 2012 Çarşamba

Hindistan Cevizli Mozaik Pasta



Bir su bardağı un
Bir buçuk su bardağı şeker
Dört yemek kaşığı kakao
Bir kg süt
Bir yemek kaşığı margarin
Bir yumurtanın sarısı
İki paket sade pötibör bisküvi
yarım su bardağı hindistan cevizi

Hazırlanışı
Bir tencereye un, şeker ve kakaoyu koyup karıştırın. Sütü karıştırmadan eklerseniz un topaklaşır. Sütü ve margarini ilave edip devamlı karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.İnmesine yakın yumurta sarısını ekleyip karışıma iyice yedirin. Bir bisküviyi sosa batırıp dikdörtgen bir borcama diklemesine yerleştirin. önüne sosa batırmadığınız bir bisküvü koyun. sade bisküvinin önüne tekrar sosa batırılmış bisküvi ekleyin. hepsini bu sıra ile yerleştirin. kalan sosu pastanızın etrafına sürün. pastanız soğuduktan sonra üzerine hindistan cevizi serpin servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder