5 Aralık 2012 Çarşamba

Supangle Tarifi



Supangle Tarifi


 Malzemeler:
4 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
4 yemek kaşığı kakao
yarım su bardağı un
1 adet yumurta
120 gr bitter çikolata
Kaselere koymak için 4 dilim kek
Kekleri ıslatmak için 3-4 yemek kaşığı süt
Hazırlanışı
- 4 su bardağı sütün içine 1 yumurta kırıp iyice mikserle çırpın.
- Sonra un, kakao ve şeker ekleyip çırpın. Ocağa koyup koyulaşana kadar pişirin. Sürekli karıştırmalısınız. Eğer pıhtılar oluşursa blenderla çırpın. Pürüzsüz olsun.
- Kaynarken içine parçalara ayırdığınız bitter çikolatayı ekleyin. Birkaç dakika çırpın.
- Kaselerin dibine kek parçaları koyun, sütle ıslatın ve supangleleri eşit ölçülerle servis yapın. Üstünü hindistan cevizi ya da ceviz ile süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder