27 Aralık 2012 Perşembe

KAŞARLI YUFKA BÖREĞİ

KAŞARLI YUFKA BÖREĞİ

Malzemeler
  • 3 adet yufka
  • 6 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yumurta
  • 125 gr eritilmiş margarin veya tereyağ
  • üzeri için 1 yumurta sarısı
  • 200-250 gr kaşar peyniri
  • 1 tatlı kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
  • Yoğurt,  3 yumurta, eritilmiş margarin ve tuz bir kabın içerisinde çırpılır.
  • Yufka düz bir zemin üzerine serilir.  Hazırlanan karışımdan bir miktar yufkanın üzrerine sürülür diğer yufka üzerine kapatılır. Yine karışımdan sürülür ve üçüncü yufka ile kapatılır. Kalan karışım en üst yufkaya da sürüldükten sonra rendelenmiş kaşar peynirin hepsi en üst yufkaya serilir.
  • Yufka rulo şeklinde sarılır. Yapılan rulo büyük olacağı için ortadan ikiye kesilir ve uygun bir kaba konnarak bir gece dolapta bekletilir.
  • Ertesi gün 1,5 cm lik dilimler halinde kesilerek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür.
  • 180 dereceye ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder