Malzemeler
Beş su bardağı un
Bir yumurta
Bir çay bardağı yoğurt
Bir paket kabartma tozu
Bir çay bardağı sıvı yağ
İki yüz gram becel margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
Bir yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında yumuşatılmış.Malzemeler
Harcı için;
Üç elma rendesi
Bir tatlı kaşığı tarçın
Üç yemek kaşığı dolusu toz şeker
Bir yemek kaşığı dövülmüş fındık
Teflon tavada kısık ateşte tüm malzemeleri 10 dk pişirin ve soğuması için bekletin.

Hazırlanışı
Öncelikle unu ve kabartma tozunu karıştırın ve diğer malzemelerin tümünü ekleyerek hamur haline getirin. Sonra hamurdan küçük bezeler alarak elinizle açın ve üçgen şeklinde kesin. Üçgenin geniş kısmına öneden hazırlayıp soğuttuğunuz harctan yarım tatlı kaşığı koyun ve ince tarafına doğru yuvarlayarak sarın. İki yüz derecede daha önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra üzerini pudra şekeri ile süsleyip sevis yapın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder