26 Aralık 2012 Çarşamba

Ispanaklı Börek

ISPANAKLI BÖREK

Malzemeler:
5 adet yufka
750gr.ıspanak
500gr.kahvaltılık lor peyniri
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
Yeterince tuz

Ispanakları yıkamak için:
½ çay bardağı sirke
Yufkaları Islatmak için Sos:
2 adet yumurta
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 su bardağı süt
½ su ardağı su
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
Hazırlanışı
Soğanı soyun yemeklik doğrayın çok az sıvı yağ ile kavrulmaya bırakın.
Ispanakları ayıklayın ve güzelce yıkadım.Büyükçe bir kaba alın içine ıspanaklar,sirke ve üzerini geçecek kadar su ekleyip 20-25dk.bekletin.Bekleme süresi dolduğunda,sudan çıkartın ve İrice doğrayın ayrı bir tencerede suyunu bırakıp,çekene kadar pişirin.
Ispanakları tencereden alın ve kavrulan soğana ilave edin üzerine karabiber,pulbiber ve tuz ilave edin.3-4dk.bu şekilde pişirin. Soğumaya bırakın.Soğuyan ıspanaklara lor peynirini ilave edin ve karıştırın
Büyük bir kaseye süt,su,sıvıyağ,yumurta ilave edin ve karıştırma teli ile güzelce karıştırın.
Fırın tepsisini çok az sıvı yağ ile yağlayın.Üzerine 2 adet yufkayı üst üste yerleştirin.
Hazırladığınız sosun yarısını yufkaların üzerine eşit miktarda yayın.Bir adet yufkayı orta irilikte parçalara ayırın.Yarısını sosun üzerine serpiştirin.Üzerine ıspanaklı peynirli iç malzemesini ilave edin ve eşit miktarda yufkanın üzerine dağıtın.
Parçalara ayırdığınız yufkanın kalanını üzerine serpiştirin.Kalan sosuda üzerine gezdirin.Diğer iki yaprak yufkayı üst üste yerleştirin.Üzerine yumurta sarısını fırça yardımı ile sürün.200C ısılı fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder