24 Aralık 2012 Pazartesi

Fırında ıspanak

 Fırında ıspanak
Malzemeler 
1,5 kg ıspanak 

3 diş sarımsak
2 adet soğan
3 çorba kaşığı tereyağı
5 adet patates
1 su bardağı tulum peyniri
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı tavuk suyu
250gr çiftlik mantarı 
yeterince tuz ve karabiber
Hazırlanışı
  • Ispanağı temizleyip bol suda iyice yıkayın.
  • Soğanları doğrayın ve dövülmüş sarmısakla birlike yağda kızartarak pembeleştirin.
  • Soğanların içine ufak ufak doğradığımız ıspanakları atıp 5 dakika kadar kadar kavurunuz.
  • Fırın tepsisini yağlayıp içine ıspanakları yayınız.
  • Patatesleri soyup yıkayın, halka halka kesip patateslerin üzerine yerleştirin.
  • Tulum peynirinin yarısını patateslerin üzerine yayınız.
  • Tereyağını eritip karıştırarak içine un katıp kavurun.
  • Un kavrulup sararmaya başlayınca tuz, karabiber ve kalan tulum peynirini ilave edin.
  • İnce ince doğradığımız mantarları içina katıp bir süre daha kavurun.
  • Kavurduğunuz bu karışımın içine yavaş yavaş sıcak tavuk suyunu ilave edip, sulu bir sos elde edin.
  • Bu sosu ıspanakların üzerine koyduğumuz peynirlerin üzerine dökerek kızgın fırında yarım saat pişirin.
  • Fırından çıkarıp nane yaprakları ile süsleyerek sıcak sıcak servis yapınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder