
1,5 kg ıspanak
3 diş sarımsak
2 adet soğan
3 çorba kaşığı tereyağı
5 adet patates
1 su bardağı tulum peyniri
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı tavuk suyu
250gr çiftlik mantarı
yeterince tuz ve karabiber
Hazırlanışı
- Ispanağı temizleyip bol suda iyice yıkayın.
- Soğanları doğrayın ve dövülmüş sarmısakla birlike yağda kızartarak pembeleştirin.
- Soğanların içine ufak ufak doğradığımız ıspanakları atıp 5 dakika kadar kadar kavurunuz.
- Fırın tepsisini yağlayıp içine ıspanakları yayınız.
- Patatesleri soyup yıkayın, halka halka kesip patateslerin üzerine yerleştirin.
- Tulum peynirinin yarısını patateslerin üzerine yayınız.
- Tereyağını eritip karıştırarak içine un katıp kavurun.
- Un kavrulup sararmaya başlayınca tuz, karabiber ve kalan tulum peynirini ilave edin.
- İnce ince doğradığımız mantarları içina katıp bir süre daha kavurun.
- Kavurduğunuz bu karışımın içine yavaş yavaş sıcak tavuk suyunu ilave edip, sulu bir sos elde edin.
- Bu sosu ıspanakların üzerine koyduğumuz peynirlerin üzerine dökerek kızgın fırında yarım saat pişirin.
- Fırından çıkarıp nane yaprakları ile süsleyerek sıcak sıcak servis yapınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder