Malzemeler
yedi yumurta
iki yemek kaşığı tozşeker
bir çay bardağı su
birbuçuk su bardağı un
bir yemek kaşığı kabartma tozu
500 gram çilek
bir su bardağı file fındık
Krema için
iki su bardağı süt
Yarım su bardağı tozşeker
üç yumurta, vanilya
bir kahve fincanı nişasta
bir kahve fincanı tereyağı

Hazırlanışı
Kremayı hazırlamak için süt, tozşeker, üç yumurta, nişasta ve vanilyayı bir tencerede karıştırın. Orta ısılı ateş üzerinde altı yedi dakika pişirin. Tencereyi ateşten indirip tereyağını ilave edin. Karıştırıp soğumaya bırakın. Çilekleri yıkayıp süzün. Ortadan ikiye kesin. Pastada için kullanacağımız kek hamurunu hazırlamak için çırpma kabına sırasıyla yumurtaları, tozşekeri, su, un ve kabartma tozunu alıp mikserle üç dakika düşük, dört dakika yüksek devirde çırpın. iki ayrı fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Pasta hamurunu tepsilere boşaltın ve spatula ile düzleyerek yayın. Önceden ısıtılmış iki yüz yirmi dereceye ayarlı fırında on dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Kalp şeklinde bir hamur kesme kalıbı kullanarak pandispanyadan üç adet kalp şeklinde dilim çıkarın. Pandispanya parçalarını kestikten sonra kırılmamasına dikkat edin. Hazırladığınız kremayı pasta kekinin aralarına sürün. Hazırladığınız pastanın en üstünü çilek dilimleriyle süsleyip servis yapın
iki su bardağı süt
Yarım su bardağı tozşeker
üç yumurta, vanilya
bir kahve fincanı nişasta
bir kahve fincanı tereyağı

Hazırlanışı
Kremayı hazırlamak için süt, tozşeker, üç yumurta, nişasta ve vanilyayı bir tencerede karıştırın. Orta ısılı ateş üzerinde altı yedi dakika pişirin. Tencereyi ateşten indirip tereyağını ilave edin. Karıştırıp soğumaya bırakın. Çilekleri yıkayıp süzün. Ortadan ikiye kesin. Pastada için kullanacağımız kek hamurunu hazırlamak için çırpma kabına sırasıyla yumurtaları, tozşekeri, su, un ve kabartma tozunu alıp mikserle üç dakika düşük, dört dakika yüksek devirde çırpın. iki ayrı fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Pasta hamurunu tepsilere boşaltın ve spatula ile düzleyerek yayın. Önceden ısıtılmış iki yüz yirmi dereceye ayarlı fırında on dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Kalp şeklinde bir hamur kesme kalıbı kullanarak pandispanyadan üç adet kalp şeklinde dilim çıkarın. Pandispanya parçalarını kestikten sonra kırılmamasına dikkat edin. Hazırladığınız kremayı pasta kekinin aralarına sürün. Hazırladığınız pastanın en üstünü çilek dilimleriyle süsleyip servis yapın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder