5 Aralık 2012 Çarşamba

Çikolatalı Kestaneli Pasta


Çikolatalı Kestaneli Pasta
Malzemeler :
Keki İçin:
Beş Yumurta
Bir Su Bardağı Toz Şeker
Beş Çorba Kaşığı Un
Bir Paket Kabartma Tozu
Bir Paket Vanilya
Yarım Çay Bardağı Su
Kreması İçin:
İkibuçuk Su Bardağı Süt
Bir Su Bardağı Toz Şeker
Üç Çorba Kaşığı Un
Bir Çorba Kaşığı Nişasta
Bir Çorba Kaşığı Kakao
Şantisi İçin:
İki Poşet Toz Şanti
Birbuçuk Su Bardağı Süt
Üzeri İçin:
Bir Kase Kestane Şekeri
Ondört Adet İkramlık Çikolata

Hazırlanışı
geniş bir kabın içine yumurtaları kırıp üzerine toz şekerini ekleyip karıştırın. üzerine un, kabartma tozu, vanilya ve su ekleyip tekrar karıştırın. yağladığınız pasta kabın içine dökün. Daha önceden ısıtılmış yüz yetmiş dereceli fırında pişirin. Bu arada kreması için tencerenin içine süt, toz şekeri, un, nişasta ile kakao koyup karıştırın. Pişmiş olan keki ikiye bölüp servis edeceğiniz tabağın içine bir dilimini koyup üzerine hazırladığınız kremayı koyun. Diyer dilimide üzerine kapatıp. Tümden krem şantiyle kapatın. Kestane şekerlerini üzerine dizip erimiş olan çikolatayı üzerine gezdirin. Üzerini antep fıstığı ve şekerleme koyarak süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder