Malzemeler
• 3 adet yumurta
• 1 çay bardağı süt
• 1 kabartma tozu
• 2 kaşık meyve şekerlemesi
• Aldığı kadar un
• 1 su bardağı şeker
• 125 gr. margarin
• 100 gr. eritilmiş çikolata
• 3 adet yumurta
• 1 çay bardağı süt
• 1 kabartma tozu
• 2 kaşık meyve şekerlemesi
• Aldığı kadar un
• 1 su bardağı şeker
• 125 gr. margarin
• 100 gr. eritilmiş çikolata
Hazırlanışı
1. Şekerle yumurtalar koyu ayran kıvamına gelinceye kadar çırpılır.
2. Süt, margarin, kabartma tozu, meyve şekerlemeleri ve aldığı kadar un ile koyu kıvamda bir kek yapılır.(Kurabiye hamuruna yakın)
3. Kâğıt kek kalıpları tepsiye dizilir ve içlerine birer çorba kaşığı hamur konup önceden ısıtılmış 180 °C fırında kızarana kadar pişirilir.
4. Ilıdıktan sonra kâğıtlardan çıkarılır (tercihe bağlı) ve servis tabağına dizilir.
5. Üzerine eritilmiş çikolata gezdirilerek ve renkli şekerler ile süsleyerek servis yapılır.
1. Şekerle yumurtalar koyu ayran kıvamına gelinceye kadar çırpılır.
2. Süt, margarin, kabartma tozu, meyve şekerlemeleri ve aldığı kadar un ile koyu kıvamda bir kek yapılır.(Kurabiye hamuruna yakın)
3. Kâğıt kek kalıpları tepsiye dizilir ve içlerine birer çorba kaşığı hamur konup önceden ısıtılmış 180 °C fırında kızarana kadar pişirilir.
4. Ilıdıktan sonra kâğıtlardan çıkarılır (tercihe bağlı) ve servis tabağına dizilir.
5. Üzerine eritilmiş çikolata gezdirilerek ve renkli şekerler ile süsleyerek servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder