5 Aralık 2012 Çarşamba

Minik Alman Pastaları

Malzemeler
bir kilogram
125 gram margarin (yumuşak)
bir su bardağı süt
üç yumurta
bir çay bardağı şeker
30 gram yaş maya (veya iki tatlı kaşığı kuru maya)
bir tatlı kaşığı tuz
yarım su bardağı ılık su

Hazırlanışı
Ilık su, süt, maya, şeker ve tuzu karıştırarak bir saat bekletin. Diğer malzemeleri katıp iyice yoğurun. Hamur iki katına çıkana kadar mayalanması için bekleyin. Hamuru merdane ile bir parmak kalınlığında açıp (hamur çok ince olmasın) su bardağı ile daireler kesin. Kestiğiniz hamurları yağlanmış tepsiye dizip yarım saat tepside mayalandırın. iki yüz C kızgın fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkartıp soğuttuktan sonra ekmek bıçağı ile ortasını kesin ve krema torbası ile (krema torbası yoksa buzdolabı poşetinin ucunu kesip kullanabilirsiniz) kremasını doldurun.
Üzerine elekle pudra şekeri serpiştirip servis yapın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder