Malzemeler
iki yumurta
birbuçuk su bardağı un
Yarım su bardağı süt
Ayçiçeği yağı
iki yumurta
birbuçuk su bardağı un
Yarım su bardağı süt
Ayçiçeği yağı
İç malzeme için
üç su bardağı süt
birbuçuk çay bardağı un
bir çay bardağı toz şeker
altı muz
bir çay bardağı iri çekilmiş Antep fıstığı
üç su bardağı süt
birbuçuk çay bardağı un
bir çay bardağı toz şeker
altı muz
bir çay bardağı iri çekilmiş Antep fıstığı
Süslemek için
Toz Antep fıstığı

Hazılanışı
Un ve sütü bir kapta pürüzsüz oluncaya kadar karıştırın. Yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin. Yapışmaz yüzeyli tavaya bir yemek kaşığı ayçiçeği yağı aktarıp iyice yayın. bir kepçe hamur döküp tavayı hafifçe sallayın. Kreplerin her iki yüzünü pişirin. Muhallebi için, süt, un ve toz şekeri bir tencerede sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin. Soğumaya bırakın. Her krebin içine muhallebiden yayıp bolca ince çekilmiş Antep fıstığı serpin. Üzerine muzu yerleştirip sıkıca rulo şeklinde sarın. Üzerine toz fıstık serpip dilimleyerek servis edin
Toz Antep fıstığı

Hazılanışı
Un ve sütü bir kapta pürüzsüz oluncaya kadar karıştırın. Yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin. Yapışmaz yüzeyli tavaya bir yemek kaşığı ayçiçeği yağı aktarıp iyice yayın. bir kepçe hamur döküp tavayı hafifçe sallayın. Kreplerin her iki yüzünü pişirin. Muhallebi için, süt, un ve toz şekeri bir tencerede sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin. Soğumaya bırakın. Her krebin içine muhallebiden yayıp bolca ince çekilmiş Antep fıstığı serpin. Üzerine muzu yerleştirip sıkıca rulo şeklinde sarın. Üzerine toz fıstık serpip dilimleyerek servis edin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder