Malzemeler
1 adet soğan
250 gram kavurma
1 çorba kaşığı domates salçası
1 kase yoğurt
1 su bardağı et suyu
2 çorba kaşığı un
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu
tuz
karabiber
250 gram kavurma
1 çorba kaşığı domates salçası
1 kase yoğurt
1 su bardağı et suyu
2 çorba kaşığı un
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu
tuz
karabiber
HAZIRLANIŞI
Çorbayı hazırlamak için önce soğanı ince, ince yemeklik doğranır. Tencereye sıvıyağ alınıp soğanlar eklenir ve sotelenir.
Hemen ardından salça ve doğranmış kavurma eklenir. Üzerine sıcak su aktarılıp kaynatılır.
Terbiyesini hazırlamak için bir kaba un, yoğurt ve su alınır çırpılır.
Çorbanın üzerine yavaş, yavaş eklenir ve altını kapattıktan sonra üstüne maydanoz ve dereotu ince şekilde doğranıp ilave edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder